myprotia logo Electrical and Computer Engineering Community
Ημερολόγιο
Κοινότητα Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών Rules


Όροι πρόσβασης και χρήσης του myprotia.gr

Ημερομηνία τελευταίας ενημέρωσης: 05 Σεπτεμβρίου 2010


Οι ακόλουθοι Όροι Πρόσβασης και Χρήσης θεσπίστηκαν ώστε να διασφαλίσουν την ομαλή και εύρυθμη διεξαγωγή των συζητήσεων στο forum του myprotia.gr.
Η εγγραφή και η συμμετοχή σας στο forum του myprotia.gr σημαίνει την πλήρη αποδοχή των Όρων Πρόσβασης και Χρήσης.
Σε περίπτωση αλλαγής τους, θα γίνει σχετική ανακοίνωση και θα ισχύουν και για τους παλαιούς χρήστες. Αν κάποιος χρήστης δεν αποδέχετε πλέον τους κανόνες μετά από κάποια αλλαγή μπορεί να ζητήση την απενεργοποίηση του λογαριασμού του από τους διαχειριστές.

Περιεχόμενο

Η δημιουργία μηνυμάτων ή/και η χρήση οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας προσφέρει το myprotia.gr μέσω του προσωπικού λογαριασμού ενός μέλους, είναι αποκλειστική ευθύνη του μέλους (είτε πρόκειται για τον ίδιο, είτε για οποιονδήποτε άλλο χρησιμοποιεί το λογαριασμό του).
Το myprotia.gr δε μπορεί να ελέγξει τις πληροφορίες που παρέχουν τα μέλη του, δημόσια, μέσω του συστήματός του.

Βασικοί Κανόνες Συμπεριφοράς

Εφόσον δημοσιεύετε μηνύματα στο forum, συμμετέχοντας ενεργά σε αυτό, θα πρέπει να τηρείτε τους παρακάτω κανόνες συμπεριφοράς, οι οποίοι θεσπίστηκαν για να
διασφαλίσουν την όσο το δυνατόν πιο ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων, καθώς και την αποφυγή προβλημάτων, παρεξηγήσεων, ή/και απρόβλεπτων καταστάσεων.

Συγκεκριμένα:

 • Κατάλληλη ενότητα
  Τα μηνύματά θα πρέπει να δημοσιεύονται σε ενότητα, της οποίας η θεματολογία (τίτλος - περιγραφή) σχετίζεται με το περιεχόμενο των μηνυμάτων σας.

 • Περί τίτλων στα ποστ
  Ο τίτλος των μηνυμάτων θα πρέπει να αποτελεί μια σύντομη περιγραφή του περιεχόμενου τους, καθώς και να είναι όσο το δυνατόν πιο «κατατοπιστικός», ώστε να μην παραπλανούνται οι αναγνώστες.
  Για παράδειγμα, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται τίτλοι "Επείγον", "Πρόβλημα ή "Χρειάζομαι βοήθεια", αλλά πιο κατατοπιστικοί όπως "Ύλη του μαθήματος Υλικά 2 - 2010" κτλ.

 • Κεφαλαία
  Μην γράφετε ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ούτε τον τίτλο του μηνύματος αλλά ούτε και το περιεχόμενό του. Όταν θέλετε να τονίσετε κάτι χρησιμοποιήστε bold χαρακτήρες.
  Εκτός του ότι είναι κουραστικό για αυτόν που διαβάζει το post με τους κεφαλαίους χαρακτήρες, γενικότερα ο συγκεκριμένος τρόπος γραφής στον χώρο του Internet σημαίνει ότι "φωνάζετε", οπότε η άσκοπη και συνεχή χρήση τους είναι δυνατόν να προκαλέσει παρεξηγήσεις.

 • Greeklish
  Κατά το μέτρο του δυνατού, προτιμάτε τα ελληνικά και όχι τα greeklish - είναι πιο ξεκούραστα και εξασφαλίζετε έτσι μεγαλύτερη θέαση στο μήνυμά σας.
  Σε περίπτωση που γράφετε σε greeklish και το μήνυμά σας ξεπερνάει τις πέντε (5) γραμμές, καλό θα ήταν να το χωρίσετε σε ευδιάκριτες παραγράφους ώστε να γίνει πιο ευκολοδιάβαστο!

 • Προσωπικά Μηνύματα
  Το forum σας δίνει την δυνατότητα να επικοινωνείτε με τα άλλα μέλη μέσω pm (Private Message), οπότε καλό είναι να αποφεύγετε απαντήσεις μονολεκτικές για ένα θέμα ή συζήτηση που αφορά δυο άτομα.

 • Αναζήτηση
  Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία αναζήτησης του forum. (Ίσως να υπάρχει αυτό που ζητάτε σε κάποιο παλιότερο θέμα).

 • Περιεχόμενο
  Δεν επιτρέπεται γενικά η δημοσίευση υλικού, που προσβάλει τις υπηρεσίες του myprotia.gr, τα μέλη του, είναι διαφημιστικό, δυσφημιστικό, ανακριβές, απειλητικό, καταχρηστικό, πρόστυχο, άσεμνο, προσβλητικό, ενοχλητικό ή αντίθετο με τη νομοθεσία.
  Οι συντονιστές έχουν το δικαίωμα να απαγορεύσουν την διακίνηση τέτοιου υλικού, καθώς και συνδέσμων, που οδηγούν σε sites με ανάλογο περιεχόμενο. Το myprotia.gr ωστόσο δεν μπορεί να φέρει καμία ευθύνη για τα μηνύματα ή/και τα αρχεία που ανταλλάσσουν τα μέλη του.

 • Επιθέσεις
  Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η «επίθεση» σε άλλα μέλη, συντονιστές ή διαχειριστές του forum. Με τον όρο «επίθεση» εννοείται η «δυσφήμιση», ο χλευασμός, καθώς και οποιαδήποτε προσωπική ή φυλετική προσβολή.
  Tα μέλη πρέπει να είναι προσεκτικά στις εκφράσεις εκείνες που μπορεί να προσβάλουν την προσωπικότητα των συμμετεχόντων στις συζητήσεις.
  Μπορείτε να ασκείτε κριτική στις ιδέες όχι όμως και στους ανθρώπους!

 • Επαναλαμβανόμενες δημοσιεύσεις
  Δεν επιτρέπονται επαναλαμβανόμενα ποστ απο το ίδιο άτομο σε μικρό χρονικό διάστημα και χωρίς να εχει απαντήει κάποιος άλλος.
  Συνίσταται η χρήση της δυνατότητας επεξεργασίας των δημοσιεύσεων σας ώστε να αναρτηθεί το νέο κείμενο μέσα στην πρώτη δημοσίευση.

 • Spam
  Απαγορεύεται η πολλαπλή δημοσίευση του ίδιου μηνύματος σε πολλά σημεία, θεωρείται SPAM.
  Τα μηνύματα θα διαγράφονται από τους συντονιστές και ο χρήστης θα δέχεται warning. Επαναδημοσιευμένα θέματα κλειδώνονται παραπέμποντας στο αρχικό.

 • Η παραβίαση ή δημοσίευση προσωπικών δεδομένων μέλους του forum χωρίς τη συγκατάθεση του μέλους τιμωρείται με ban 5 ημερών ή με ποινή που θα αποφασίζει η ομάδα Διαχειριστών/Συντονιστών.

 • Δεν επιτρέπεται να επαναφέρει ο χρήστης υλικό (πχ γραπτό κείμενο,ψηφοφορία,φωτογραφίες κτλ) που κάποιος συντονιστής ή διαχειριστής έχει αφαιρέσει.
  Μάλιστα στην συγκεκριμένη περίπτωση ο χρήστης μπορεί να τιμωρηθεί και με αποκλεισμό από το συμμετοχή του στο forum. Η διάρκεια του αποκλεισμού αποφασίζεται από την ομάδα των συντονιστών και μπορεί να διαρκέσει από καποιες ώρες μέχρι κάποιες μέρες.

 • Προβλέπεται ποινή αποκλεισμού (ban) 2 ημερών σε περίπτωση τροποποίησης παρατηρήσεων συντονιστή ή διαχειριστή και σε περίπτωση επανάληψης τέτοιου συμβάντος από το ίδιο άτομο θα επιβάλλονται αυστηρότατες ποινές.

 • Οι αποφάσεις και οι πράξεις των συντονιστών καλύπτονται από τους παραπάνω γενικούς κανόνες ή παρέχεται επαρκής αιτιολογηση με δημοσιο ποστ τους, αν αυτή δεν είναι προφανής.
  Αν ωστόσο υπάρχει ένσταση ή διαφωνία κάποιου μέλους σχετικά με οποιαδήποτε απόφαση ή πράξη τους, αυτή θα πρέπει να εκδηλώνεται αποκλειστικά και μόνο μέσω απευθείας συζήτησης μαζί τους (μέσω προσωπικών μηνυμάτων ή msn)

 • Ο διαχειριστές και οι συντονιστές μπορούν να αφαιρέσουν, μεταφέρουν ή να σταματήσουν την συζήτηση σε σχόλια, που, κατά την κρίση τους, παραβιάζουν κάποιον απο τους παραπάνω όρους.

 • Κάθε μέλος του forum έχει το δικαίωμα να διατηρεί μόνο έναν λογαριασμό πρόσβασης στο myprotia.gr.


Θυμηθείτε: Η πρόσβαση σε αυτό το forum είναι προνόμιο και όχι δικαίωμα! Το forum προσφέρεται, δεν είναι κεκτημένο δικαίωμα κανενός. Πρέπει λοιπόν να το χρησιμοποιείτε με σεβασμό στους κανόνες.
Κάθε παραβίαση των κανόνων σημαίνει κατάχρηση του προνομίου και αποδεικνύει αδιαφορία προς στους υπόλοιπους χρήστες. Αν θέλουμε να μας βοηθούν οι άλλοι θα πρέπει θα πρέπει να τους σεβόμαστε πάνω από όλα!myprotia.gr - myprotia@myprotia.gr - 2011

Forum with support of Syndicator RSS